Вакцинација

Вакцинација на кучиња од заразни и паразитски болести

На следната табела е прикажана основната превентивна програма за вакцинација на кучиња од заразни и паразитски болести. Следете ги упатствата и во означениот период на старост на вашиот љубимец јавете се кај вашиот ветеринар

 

СТАРОСТПРЕВЕНТИВНИ ЗАФАТИ
2 НЕДЕЛИДехелминтизација
4 НЕДЕЛИДехелминтизација
7 НЕДЕЛИПрва вакцина
 • - Парвовирус кај кучиња
 • - Вирус на штенеќак
6 и 8 НЕДЕЛИДехелминтизација
10 НЕДЕЛИВтора вакцина
 • - Вирус на штенеќак
 • - Хепатитис
 • - Парвовироза
 • - Параинфлуенца
 • - Лептоспироза
 • - Коронавирусен ентеритис
Месечно Дехелминтизација
14 НЕДЕЛИТрета вакцина
 • - Вирус на штенеќак
 • - Хепатитис
 • - Парвовироза
 • - Параинфлуенца
 • - Лептоспироза
 • - Коронавирусен ентеритис
4 МЕСЕЦИ (еднаш месечно дехелминтизација до возраст од 6 месеци) Беснило
Дехелминтизација
ЕДНАШ ГОДИШНО   Поради одржување на имунитет треба секоја година кучето да се вакцинира против DHPP+L ( buster доза)

 

Вакцинација на мачки од заразни и паразитски болести

На наредната табела е прикажана основна превентивна програма за вакцинација на мачките од заразни и паразитски болести. Следете ги упатствата и во наведениот период на старост на вашиот миленик јавете се кај вашиот ветеринар.

 

СТАРОСТПРЕВЕНТИВНИ ЗАФАТИ
3, 5 па 7-ма НЕДЕЛАДехелминтизација
8 НЕДЕЛИПрва вакцина
 • - Панлеукопенија
 • - Rinotraheitis (херпес вирус)
 • - Калици вирус
9 НЕДЕЛИДехелминтизација
12 НЕДЕЛИВтора вакцина
 • - Панлеукопенија
 • - Rinotraheitis (херпес вирус)
 • - Калици вирус
еднаш месечноДехелминтизација
15 НЕДЕЛИ Трета вакцина - Беснило
ЕДНАШ ГОДИШНО   Поради одржување на имунитет, пожелно е секоја година да се вакцинира (buster доза)

Нашата локација

 

Контакт

 

Работно време

 • Понеделник - Петок:
 • 09:00 - 20:00
 • Сабота:
 • 09:30 - 14:30
 • 24/7 на повик само за итни интервенции