Стоматологија

Денталната грижа е навистина ретка кога станува збор за грижа кон миленици, меѓутоа неводењето грижа за забите на вашиот миленик, може да придонесе до посериозни здравствени проблеми, како што се срцето, белите дробови или бубрезите. Периодонталната болест може да се спречи и третира. Ако не се исчисти забниот камен, под непцата се собираат бактерии и истите се размножуваат. Ова придонесува до состојба на слаба дентална хигиена која предизвикува тежок здив од устата на миленичето, како и причина за грижа, затоа што наскоро ќе се развие болест на непцата. Соодветна исхрана е есенцијална за оралното здравје на вашиот миленик.

Заради безбедност и комфорт на вашиот миленик, денталното чистење се прави под анестезија.

ОВАА УСЛУГА НАСКОРО ЌЕ БИДЕ ДОСТАПНА И ВО НАШАТА АМБУЛАНТА

Нашата локација

 

Контакт

 

Работно време

  • Понеделник - Петок:
  • 09:00 - 20:00
  • Сабота:
  • 09:30 - 14:30
  • 24/7 на повик само за итни интервенции